Nachtcultuur

Algemene informatie

Tijdens Nacht voor de Nacht is er diverse randprogrammering: nachtdebat en kunstinstallatie I Dance Alone in De Balie, nachtdiner in restaurant RIJKS en Party Pitstop.

Nachtdebat en I Dance Alone
De Balie opent tijdens het nachtdebat haar deuren voor discussies over diversiteit binnen de nachtcultuur. Sprekers als wethouder Diversiteit Simone Kukenheim, opiniemaker en wetenschapper Linda Duits en DJBroadcast-hoofdredacteur Eelco Couvreur betrekken uitgaanspubliek in de thema’s creatieve, sociale en culturele diversiteit. Het nachtdebat is vrij toegankelijk. Na de gesprekken gaat om middennacht de kunstinstallatie I Dance Alone van Bogomir Doringer in première. De kunstenaar dook voor zijn onderzoek de nacht in, waar hij vanuit het bovenaanzicht verschillende culturen, clubs en evenementen filmde en observeerde. Deze resultaten zijn gemonteerd tot een documentatie van zowel dansende individuen als één collectief.

Het nachtdebat start om 21:30 uur en de lancering van I Dance Alone vindt plaats om 00:00 uur in dezelfde zaal.

Lees hier meer over het nachtdebat, en hier meer over het kunstproject.

Nachtdiner
Restaurant RIJKS en chefkok Joris Bijdendijk willen een lans breken, want voor de nachtelijke eter valt er in Amsterdam nog veel winst te behalen op culinair gebied. Tijdens het nachtdiner krijgt het uitgaanspubliek de unieke kans om de drukke club te verruilen voor een hoogstaand diner met tafellinnen in het restaurant van het Rijksmuseum. Verwacht een goed diner zonder poespas voor €25. Chefkok Bijdendijk: “Op een ongewoon tijdstip moet er ongewoon gegeten kunnen worden.”

Locatie De Balie

Kleine-Gartmanplantsoen, 10