BlaQQa Bang Bang

wijst vriendelijk mensen af

Naast zijn 9 to 5 job als HR adviseur is Blaqqa Bang Bang een graag geziene karakter in het Amsterdamse nachtleven. Zowel als resident dj bij NYX als doorhost van A L’Elephant du Congo geeft hij op zijn eigen manier smaak aan de nacht.

Waarom sta je naast een drukke baan ook elke vrijdag aan de deur?
“Ik ben graag in contact met mensen. Dat heb ik met mijn fulltime baan ook, maar ik vind het heerlijk om daarnaast een baantje te hebben dat nergens over gaat, haha. Daarnaast ben ben ik heel creatief. Ik hou van mode en andere gezellige, leuke en creatieve dingen — en dat vind je het nachtleven. Ik heb er weleens over nagedacht: wil ik dit blijven doen? Ja dat wil ik, want dit is mijn creatieve uitlaatklep. Mijn baan overdag is corporate en erg zakelijk. Daar heb ik het ook naar mijn zin, maar mijn creativiteit kan ik daar niet in kwijt.”

Ben je streng aan de deur?
“Ik vind zelf van niet, anderen vinden me vaak wel streng. Ik let aan de deur op best veel dingen: wat voor vibe geeft deze persoon af, is ‘ie dronken, en met wat voor mensen is hij? Past hij of zij bij het beleid dat we voor dit feest hebben? Het is heel moeilijk uit te leggen, maar je screent dat heel snel. In een milliseconde heb je door wat wel wat niet. Ik wijs mensen wel vriendelijk af. ‘Probeer wat anders, hier gaat het vanavond niet lukken.’ Ik krijg zelfs complimenten van mensen, die zeggen: ‘Ik word vaker afgewezen, maar zoals jij het doet vind ik het niet erg’.”

Waar ga je zelf uit?
Ik ga nooit uit! Ik sta aan de deur, dat vind ik genoeg. Het is gezellig en ik sta een paar meter van het feest vandaan. Iedere vrijdag ga ik dus eigenlijk al uit. Het is een soort van feestje, zo ervaar ik dat. Ik vind wel dat Amsterdam momenteel een soort van reboost aan het maken is wat betreft het nachtleven. Een paar jaar geleden vond ik dat we op een dieptepunt zaten. Nu bloeit het weer op, ook met alle nieuwe clubs die openen.

Wat valt je verder op in het Amsterdamse nachtleven?
Ik merk dat gayfeesten steeds meer geïntegreerd raken met heterofeesten. Je hebt niet heel veel specifieke gay feesten meer, en op andere feesten komen ook gays. Je merkt dat het redelijk gemengd raakt en dat vind ik erg fijn. Want ik houd niet van die scheiding. NYX is een heel goed voorbeeld van hoe het hoort. Het is supergemengd en dat valt me op. Wat me ook opvalt is minder haat op de jonkies. Een paar jaar geleden werd er meer neergekeken op de partykids en dat lijkt minder. Het is hun generatie, laat ze lekker. We worden milder in Amsterdam, een paar jaar geleden was er meer haat en nijd, maar nu lijkt het net of we meer lol kunnen hebben. Het is allemaal goed.

Nacht voor de Nacht 25 februari 2017 COngo 4Lees hier het artikel over A L’Elephant du Congo.

foto door Raymond van Mil