Club Up

De huiskamer van het Leidseplein

Dit artikel verscheen voor Nacht voor de Nacht-editie 2017. 

In 1922 kreeg het Leidseplein een creatieve boost door de komst van kunstenaarssociëteit De Kring. In 2008 werd het achterliggende pand erbij genomen en verrijkte Club Up het welbekende uitgaansplein met een divers dansprogrammering. Programmeur Martijn de Vries vertelt over de diversiteit van de club.

Toegankelijkheid en laagdrempelig zijn twee karakteristieken die de club wil uitstralen. Dat is terug te zien in het feestaanbod: donderdagavonden waar vooral studenten op af komen met dansbare hits om het weekend mee in te luiden.
House, disco en techno met geregeld uitstapjes naar hip-hop, rnb, ukbass, future & grime op de vrijdag en zaterdag. De Vries: “De combinatie van verschillende muziekstijlen versterkt de feestvreugde in de club en De Kring.”

Ik vind het leuk dat er op zo’n avond een gejaagde zakenman in gesprek verwikkelt raakt met een extravagant uitgedoste chick

Die combinatie trekt ook een breed publiek aan. Typerend voor Club Up is dat het deurbeleid niet heel streng is, waardoor er op een gemiddelde avond veel verschillende mensen ronddansen. De Kring heeft sinds kort een nieuwe programmeur en in samenwerking met De Vries moet er nog meer overlap binnen het publiek komen. “Ik vind het leuk dat er op zo’n avond een gejaagde zakenman in gesprek verwikkelt raakt met een extravagant uitgedoste chick. Er hangt hier geen ‘zien en gezien worden’-mentaliteit. Niemand wordt hier onthouden van een uitgaansavond met een moeilijk deurbeleid en hoge fashion statements.”

In de Club Up biedt podium aan breed aantal genres; zo doen eclectische avonden waar een mix van house en andere stijlen worden gedraaid het goed. “We zijn heel erg divers geworden doordat het clublandschap is veranderd, zo worden er meer verschillende soorten muziek door elkaar gedraaid op een avond.”

Detroit Swindle is één van de artiesten die in Clup Up zich heeft kunnen ontwikkelen. Lars Dales, 50% van het duo, vertelt dat de club veel voor hem betekent: “Het Amsterdamse nachtleven was best fancy en hip, Club Up was een beetje alternatief. Er kwamen leuke, frisse mensen die ik niet op mijn andere evenementen zag, dat vond ik heel leuk. Ik kwam er zo vaak en zag veel dezelfde mensen dat we echt een familiegevoel hadden met z’n allen. Het was één van de eerste clubs waar ik een Leftfield-ish gevoel had.”

 

“Heel gek eigenlijk, dat we internationaal veel bekender zijn. Wij beginnen Nederland nu eigenlijk pas te begrijpen en andersom”

Lees hier het volledige artikel met Lars Dales van Detroit Swindle.

Tijdens Nacht voor de Nacht

Is het evenement Vroegâh XL in Club Up. Op het affiche staan o.a. Buuf en Cartèz, Tournedoux. Voor dit evenement moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Tickets voor dit evenement koop je hier.

 Met de passe-partout krijg je voor €15,- toegang tot dit evenement en alle andere evenementen van de Nacht voor de Nacht. Met het bezoeken van een van de deelnemende clubs steun je Stichting N8BM A’DAM en daarmee ook de clubcultuur van onze stad.

naar facebook event/naar website club

Locatie

Korte Leidsedwarsstraat 26-1 Amsterdam