Klaproos

Slaat tijdens het nachtdiner handen ineen met Rest. Europa

Sinds juni vorig jaar is er wederom een goede reden bijgekomen om naar Amsterdam-Noord te gaan: Klaproos. Samen met cateraar en collectief Hotmamahot heeft eigenaar Max Schäder de loods aan de Papaverweg omgetoverd tot pop-up pizzeria. In eerste instantie voor tien maanden, maar omdat de sloop van het pand is uitgesteld, mogen zij nu blijven tot september.

Schäder zag wel wat in de locatie die hij aangeboden kreeg: een loods van 1800 vierkante meter. Behoorlijk groot voor een pizzarestaurant, alleen is dit niet zomaar een pizzeria. Er worden films vertoond, je kunt er exposities bekijken en in de zomer languit op het terras of in het zwembad liggen. In het pand zit zelfs een geheim barretje verstopt.

Bij Klaproos serveren ze geen pizza die je vlug naar binnen werkt en weer vertrekt, vertel Schäder. “Bovendien blijven de meeste gasten vaak plakken na een hap. De keuken blijft open zolang er mensen binnenkomen, er is geen vaste sluittijd. Soms is dat 21:30 en soms zelfs 23:30 uur.”

Aan mensen die klagen over het culinaire aanbod ‘s nachts, heeft Schäder een duidelijke boodschap: niet zeiken. “Er zijn duizenden andere plekken die het geprobeerd hebben maar het werkt gewoon niet. Het achterliggende idee is leuk, maar in de praktijk blijft het niet staan. We moeten tevreden zijn met de shoarmazaken.”

Tijdens Nacht voor de Nacht nodigt De Klaproos de jongens van Grieks Restaurant Europa uit om het diner te verzorgen. Het menu: “8 acht kleine gangen! Wat dat precies zal zijn blijft nog even een verrassing.”

Het nachtdiner

Het is onder Amsterdammers een veelgehoord probleem: waar kun je ’s nachts nog terecht voor een goede maaltijd? De culinaire aantrekkingskracht van Amsterdam wordt steeds sterker, maar bij een stad met een levendige nachtcultuur hoort ook dineren op een ongewoon tijdstip. Daarom kun je tijdens Nacht voor de Nacht ‘s nachts een tafel reserveren bij tien geselecteerde restaurants. De stichting hoopt met dit initiatief nachtelijk dineren op de kaart te zetten.

Reserveren voor Klaproos kan door te mailen naar nachtdiner@europa.rest.

websiteFacebook

Pizzachef Simone Garrasi. Foto Berbe Rinders

Locatie

Papaverweg 38, 1032 KJ Amsterdam