Meneer Nieges

Voor een pikketanissie of diner

Maak kennis met Meneer Nieges: een gezellig restaurant en ontmoetingsplek aan de Westerdoksdijk. Ras Amsterdammers zullen de Jiddische uitdrukking in de naam van het restaurant herkennen: nieges, ‘ongeluk brengend’ — verwijzend naar de geschiedenis van het pand waar tot nu toe geen enkele ondernemer het lang heeft volgehouden. Een vloek? Meneer Nieges laat zich niet van de wijs brengen. “Wij zijn recalcitrant genoeg om te denken dat wij het wel kunnen.”

Deze zomer viert Meneer Nieges zijn derde verjaardag. Het lijkt er dus op dat het restaurant een blijvertje is. “Iedereen moet zich hier thuis en welkom voelen. Bij ons kun je verrassend goed eten voor een betaalbare prijs in een huiselijke setting”, vertelt Teun Vermaas, eventmanager bij Meneer Nieges. “Wij hebben ervoor gezorgd dat al onze gasten met een fijn en goed gevoel hier weer weggaan, zodat ze nog een keer terugkomen en aan hun vrienden vertellen hoe fijn ze het hier hebben ervaren. Het klinkt dromerig, maar dat is wel ons doel. Wij staan 100 procent achter het product wat we hier neerzetten.”

Bij Meneer Nieges kun je niet alleen terecht voor lunch of diner, maar er zijn ook regelmatig evenementen. Vermaas: “Wij kijken altijd naar innovatieve ideeën waarmee wij onze gasten kunnen verrassen.” In de winter werd Zondag met Meneer Nieges geïntroduceerd met livemuziek, spelletjes. “We vonden dat de zondagen wel wat pit kon gebruiken. Op de zondagen voeren in de winter één vaste kaart die we de gehele dag serveren. Deze kaart is zeer uitgebreid en er is voor ieder wat wils.”

Dat Meneer Nieges dit jaar meedoet met het nachtdiner is volgens Vermaas een logische stap. “Wij vinden het een superleuk initiatief dat past bij Amsterdam. Het sluit goed aan bij de visie van Meneer Nieges.”

Het nachtdiner

Het is onder Amsterdammers een veelgehoord probleem: waar kun je ’s nachts nog terecht voor een goede maaltijd? De culinaire aantrekkingskracht van Amsterdam wordt steeds sterker, maar bij een stad met een levendige nachtcultuur hoort ook dineren op een ongewoon tijdstip. Daarom kun je tijdens Nacht voor de Nacht ‘s nachts een tafel reserveren bij tien geselecteerde restaurants. De stichting hoopt met dit initiatief nachtelijk dineren op de kaart te zetten.

Reserveren voor Meneer Nieges kan via +31 202159482

websiteFacebook

Chefkok/eigenaar Casper Moolhuijzen. Foto Berbe Rinders

Locatie

Westerdoksdijk 40H, 1013 AE Amsterdam