Restaurant C

Een 360 graden smaakbelevenis

Bij Restaurant C wordt je warm onthaald voor een bijzondere avond met culinaire verrassingen en verfrissende cocktails. We spreken met bedrijfsleider en sommelier Martijn van Steijn over het restaurant dat speelt met temperatuur.

Van Steijn is al sinds de opening in 2015 betrokken bij Restaurant C. Samen met maitre Michael Buitenhuis en chefkok Arnould van de Kolk (die werkzaam is geweest in sterrenrestaurants Ciel Blue en Oud-Sluis) gooien zij hoge ogen in de culinaire wereld. “Gezamenlijk proberen wij super mooie gerechten neer te zetten, met bediening die weet wat ze aan het doen zijn en waar ze over praten. Maar wel op onze eigen manier, het mag allemaal lekker los.”

In de keuken van Restaurant C wordt volop geëxperimenteerd met wat temperatuur kan betekenen voor gerechten. Hetzelfde product kan namelijk met verschillende temperaturen zowel van smaak als van structuur veranderen. Hoewel elke chef met dit principe werkt, wordt bij Restaurant C de manier waarop de gerechten worden bereid extra benadrukt, vertelt Van Steijn. “We gebruiken soms stikstof. Ook garen we wel eens dingen op temperaturen die je niet verwacht, of garen we juist iets niet.”

Dat leidt tot verrassende ontdekkingen. “Een gerecht wat mij zeker verbaast heeft was onze gamba van afgelopen zomer. Dit was een rauwe tartaar van gamba geserveerd met een ajo blanco, een koude soep op basis van knoflook.”

De kaart is ingedeeld in vijf verschillende temperatuurzones, waarin onderscheidt wordt gemaakt tussen gerechten bereid op 0 – 20 graden (rauw, koud), 40 – 80 graden, (lage temperaturen), 100 graden (stoom, kook) en 200 graden (grill, plancha, tempura). Wie voor de full experience wil gaan kiest het 360 graden menu, adviseert Van Steijn. “We nemen je dan op reis langs alles wat wij doen.”

Bij Restaurant C staat de C niet alleen voor graden celsius, maar net zo goed voor cocktails. In februari vierde het restaurant haar derde verjaardag en werd de vernieuwde cocktailbar geopend. “We willen graag laten zien dat je bij ons niet alleen heerlijk kunt eten, maar dat je ook voor fantastische cocktails bij ons terecht kunt.”

Het nachtdiner

Het is onder Amsterdammers een veelgehoord probleem: waar kun je ’s nachts nog terecht voor een goede maaltijd? De culinaire aantrekkingskracht van Amsterdam wordt steeds sterker, maar bij een stad met een levendige nachtcultuur hoort ook dineren op een ongewoon tijdstip. Daarom kun je tijdens Nacht voor de Nacht ‘s nachts een tafel reserveren bij tien geselecteerde restaurants. De stichting hoopt met dit initiatief nachtelijk dineren op de kaart te zetten.

Reserveren voor Restaurant C kan via  +31 (0)20 210 30 11

websiteFacebook

Van links naar rechts: Arnout van der Kolk, Martijn van Steijn en Milos Stanisic (barmanager). Foto Berbe Rinders

Locatie

Wibautstraat 125, 1091 GL Amsterdam