Restaurant Stork

Bijzonder visrestaurant in industriële loods

Aan de Noordelijke IJ-oevers, op een van de stoerste locaties in Amsterdam, staat Stork. Een uniek visrestaurant dat bij de opening in 2010 een van de weinige horeca in de omgeving was. Inmiddels is Amsterdam-Noord populairder dan ooit en schittert Stork in veel hotspot-lijstjes.

“We ontdekten dat er behoefte was aan een echt visrestaurant in Amsterdam”, vertelt Hanne Blom. Samen met haar partner Erik Buunk begonnen zij acht jaar geleden Restaurant Stork. In een oude industriële loods op het bedrijventerrein van De Overkant (het voormalige Storkterrein) kregen zij de kans om aan hun droom te bouwen: een visrestaurant van indrukwekkend formaat. Het restaurant telt ruim 150 zitplaatsen en het café ruim 100.

Het draait bij Restaurant Stork allemaal draait om dagverse vis en heerlijke schelp- en schaaldiergerechten, vertelt Blom.“De specials van de dag zijn in zijn geheel gebakken vissen die ook zodanig worden geserveerd. Zoals griet, schol, dorade. In het homarium hebben we Noordzee krabben en kreeften.” Restaurant Stork is aangesloten bij Stichting Vis&Seizoen. Er staat dus alleen vis uit het seizoen op de kaart. “Ook werken wij zoveel mogelijk met een MSC gecertificeerd visaanbod.”

Amsterdam-Noord is volop in ontwikkeling. Was Restaurant Stork enkele jaren geleden nog een van weinige horecagelegenheden in het Hamerstraatgebied, tegenwoordig bloeit het er. “Er zijn veel leuke plekken bijgekomen. Dat betekent dat je nu ook een avondje uit kunt in Noord. Lekker het dineren combineren met een bezoek aan FC Hyena, EYE, Shelter of Paradiso Noord.”

Het nachtdiner

Het is onder Amsterdammers een veelgehoord probleem: waar kun je ’s nachts nog terecht voor een goede maaltijd? De culinaire aantrekkingskracht van Amsterdam wordt steeds sterker, maar bij een stad met een levendige nachtcultuur hoort ook dineren op een ongewoon tijdstip. Daarom kun je tijdens Nacht voor de Nacht ‘s nachts een tafel reserveren bij tien geselecteerde restaurants. De stichting hoopt met dit initiatief nachtelijk dineren op de kaart te zetten.

Reserveren voor Restaurant Stork kan via +31 (0)20 63 44 000

websiteFacebook

Chefkok Yassin Jeljeli en bedrijfsleider Sjors Nouwens. Foto Berbe Rinders

Locatie

Gedempt Hamerkanaal 201, 1021 KP Amsterdam