Ron Simpson

Krijgt alles voor elkaar

Ron Simpson was het gezicht van Girls Love DJs en is tegenwoordig met zijn eigen marketingbureau 24K Agency veel betrokken in de muziekindustrie en houdt hij zich bezig met het scouten van nieuw talent. “Ik ben een regelaar met goede ideeën en een ijzersterk netwerk.”

Wanneer is jouw carrière in de muziekindustrie begonnen?
“Ik woonde rond mijn twintigste nog in Utrecht. Een vriend was de eigenaar van club Monza en daar gaven we elke vrijdag een hiphop en R&B feest, dat heette Supah Dupah – je moet het maar verzinnen. We hadden helemaal geen geld of een uitgedacht plan. We deden maar wat. Vrienden van mij draaiden plaatjes en ik werd spontaan MC. Toentertijd was Girls Love DJs al een groot concept en werd ik gevraagd om het nieuwe gezicht te worden.”

Hoe was die periode?
“Een evenement hosten is mijn tweede natuur. Dan voel ik mij als een vis in het water. In Utrecht kwam ik in het nachtleven telkens veel bekenden tegen. In Amsterdam zag ik elke nacht nieuwe gezichten. Er was meer concurrentie en het niveau lag hoger. Na een maand werken met Girls Love DJs zat mijn agenda helemaal volgeboekt. Minimaal vijf shows per weekend.”

Waar ga je zelf vaak uit?
“Je vindt me nog best vaak in de club en zeker op de festivals. Van de Jimmy Woo tot HYTE en van Pitch tot Tomorrowland. Ik heb in mijn uitgaansleven drie stromingen gevolgd: begonnen met hiphop en R&B in Utrecht, daarna ben ik op tour geweest met FeestDJRuud en vervolgens ben ik house meer gaan waarderen tijdens mijn periode bij Girls Love DJs. Het is tof om te zien wie er nu nog meedoet en een verschil maakt in het nachtleven en de bijbehorende creatieve industrie. Het is ook leuk om te zien hoe de jonkies het doen.”

Wat voor band heb jij met de Jimmy Woo?
“Ik was bij de opening dertien jaar geleden. Jimmy Woo is een goed verhaal: voor de opening werd verteld dat Jimmy Woo een rijke Chinese zakenman was. Er werd een persconferentie georganiseerd, met een live stream ‘vanuit China’, met Mister Woo. Dat was gewoon een Chinese acteur die drie kamers verderop voor een camera zat. Ik was daar en ik zag het interieur, de immense rijen voor de deur en een iconische doorbitch. Ik was meteen verkocht. Inmiddels is de eigenaar Casper Reinders soort van familie van mij geworden en organiseer ik elke vrijdag een feest: Uh Oh.”

Waar ben je momenteel mee bezig?
“Heel veel. We gaan een restaurant openen in De Pijp: The Avocado Show. Ik vertegenwoordig Achmed Akkabi, die een succesvol jaar achter de rug heeft. Net zoals Jelmer de Boer en Reverse. Samen met Red Bull heb ik onwijs toffe dingen gedaan vorig jaar en dit jaar gaan we een fantastisch hip hop jaar tegemoet. Verder doen we nog een aantal projecten met Mr Polska en Kraantje Pappie.”

Dat zijn heel veel verschillende dingen. Hoe hou je alles op de rails?
“Ik ben een regelaar met goeie ideeën en een ijzersterk netwerk. Ik ken altijd wel iemand die iets heeft, wat een ander zoekt. Het is aan mij om te kiezen wie we willen ondersteunen. Als ik genoeg grote projecten heb lopen, creëer ik de ruimte om nieuwe talenten van de grond te krijgen.”

Welke jonge artiest heb je recent begeleid?
“De laatste was Yordi Hamming, de Nederlandse Drake uit Almere. Ik gaf een seminar over jong ondernemen, na de seminar kwam hij naar me toe. We zijn gaan zitten op kantoor, hebben een nieuwe artiestennaam bedacht en ik heb wat telefoontjes gepleegd om hem op de kaart te zetten. Nu zit hij in de studio met mensen die zijn droom waar kunnen maken.”

Je bent nu heel zeker van je zaken. Toen je carrière net van de grond kwam was je leven financieel onzekerder. Is er nog wel eenzelfde spanning aanwezig?
“Ik denk dat de spanning een nieuwe dimensie heeft gekregen. Geld is negen van de tien keer een bijkomstigheid van succes. Succes is veel belangrijker. Ik ben inmiddels 33 en ik heb een huis met een hypotheek. De ruggengraat van mijn bedrijf gebruik ik voor financiële zekerheid. Zodat ik mijn personeel en de hypotheek kan betalen. Daardoor heb ik de ruimte om kleinere artiesten een kans te geven. Amsterdam kent namelijk veel talent en ik weet wie ze nodig hebben om verder te komen.”

Nacht voor de Nacht 25 februari 2017 Jimmy

Lees hier het artikel over Jimmy Woo.

foto door Raymond van Mil