Spaghetteria

Eerlijke pasta van Italiaanse makelij

Ze zitten viermaal door de stad en ook Utrecht is er een rijk: we hebben het over pastabar Spaghetteria. Dit jaar opent locatie west voor het eerst haar deuren tijdens Nacht voor de Nacht zodat clubgangers het gebruikelijke broodje kebab of frietje eens in kunnen ruilen voor een pasta. Chef Matteo Cellotto: “Toen wij vroeger thuiskwamen na het stappen, maakten we altijd een pasta om de maag te vullen.”

Cellotto is trots op ‘zijn’ Italiaanse cultuur. In Spaghetteria komen die eeuwenoude tradities en traditionele waarden van het land steevast terug. De biologische bloem en worst komen bijvoorbeeld van de schilderachtige heuvels van Toscane en vongole (schelp) wordt daar in het wild gevangen. De pastabar serveert zes keuzes, waarvan er twee vegetarisch en twee met vis en twee met vlees zijn. De chef tipt de pappardelle met cervo (hert); hij vindt dit het mooiste gerecht dat Spaghetteria serveert.

Centraal bij de pastabar staat bewust en eerlijk eten. De meeste groenten die door de koks in de gerechten worden gestopt, zijn van biologische teelt en de varkens hebben een hun hele leven vrij kunnen rondlopen. Ook probeert Spaghetteria duurzame keuzes te maken: de locaties worden voor 99% verlicht door LED en de stroomleverancier is de groenste van het land. Waar Cellotto ook heel blij mee is, is het Slow Food-initiatief. Tweehonderd kleine bedrijfjes zijn daarbij aangesloten, waaronder Spaghetteria, en zetten zich in om eten van goede kwaliteit neer te zetten dat is geproduceerd met respect voor de natuur.

Door het nachtdiner krijgt de clubganger de mogelijkheid om hier voor of na het uitgaan zelf van te proeven. Cellotto: “We doen graag mee met dit soort initiatieven. Wij aten ook altijd pasta na het uitgaan, daarom voelt het nachtdiner voor mij aan als thuis.”

Het nachtdiner

Het is onder Amsterdammers een veelgehoord probleem: waar kun je ’s nachts nog terecht voor een goede maaltijd? De culinaire aantrekkingskracht van Amsterdam wordt steeds sterker, maar bij een stad met een levendige nachtcultuur hoort ook dineren op een ongewoon tijdstip. Daarom kun je tijdens Nacht voor de Nacht bij tien restaurants ’s nachts eten.

Locatie west van Spaghetteria is tijdens het nachtdiner geopend. Het restaurant staat dan in het teken van  La sera del ravioli al tartufo — speciaal voor deze gelegenheid staat de ravioli gevuld met paddestoelen en truffelsaus op het menu.

Reserveren is niet nodig, aanschuiven kan altijd.

websitefacebook
Nachtdiner Spaghetteria

Chefkok Matteo Cellotto. Foto Berbe Rinders

Locatie

Jan Hanzenstraat 32, 1053 SR Amsterdam