The Box

Zwarte doos die elke gedaante kan aannemen

In The Box komen zakelijke en commerciële evenementen samen. De locatie biedt door de makkelijk aanpasbare ruimte toegang voor honderd mensen die bijvoorbeeld teamworkshops volgen tot zo’n 2500 vuistenpompende hardcoreliefhebbers. Désirée Snijders is marketingmanager en junior sales en heeft onder meer een iconische DeLorean in het gebouw weten te proppen voor een Back to the Future-thema-avond. “Als-ie een centimeter groter was, dan had het niet gepast.”Hoe was die Back to the Future-avond?
“Het was een groot personeelsfeest. De gehele locatie was aangekleed in thema met onder meer champagnebomen en een originele DeLorean die opkwam met LED-lichten. In de Virtual Reality-room was een green screen aanwezig waar je op de foto kon en er was ook een minimuseum met collector’s items uit de films.”

Wat is leuk aan werken voor The Box?
“Het is zo divers! Het ene moment sta je middenin hardcoremuziek, daarna op een Surinaams feest en even later aanschouw je een Turks concert. Soms is er een schoolproject of komen mensen langs voor een grote beurs, en in oktober zijn er vanwege het Amsterdam Dance Event weer een paar evenementen. Door deze diversiteit merk je de gezelligheid.”

“Bij de laatste editie van White Moon waanden de bezoekers zich in een ware oase met fonteinen en een lasershow”


Op jullie website hebben jullie het over het Black Box-uiterlijk, hoe moet ik me dat voorstellen?
“Het betekent dat je letterlijk binnenkomt in een zwarte doos. De gehele ruimte staat open voor je eigen creativiteit; alles is naar wens aan te passen. Bij bijvoorbeeld het nachtevenement White Moon wordt elke kamer creatief ingevuld. Bij de laatste editie waanden de bezoekers zich in een ware oase met fonteinen en een lasershow.”

Wat is het tofste feest dat je er hebt meegemaakt?
“Lastig om te zeggen, want elk evenement is weer zo anders. Toen ik hier kwam dacht ik urban events het leukst te vinden, maar mijn mening is wat bijgedraaid. Het gaat er namelijk ook een beetje om wat voor mensen erop afkomen. Beursgangers hebben een heel andere houding dan clubbezoekers; zij gaan graag een gesprekje aan. Uitgaanspubliek komt met een feestinstelling binnen, wat toch voor een andere sfeer zorgt.”

Ben je zelf weleens te vinden op een feest in de stad?
“Ik kom zelf uit Den Haag, maar ik ga zeker wel uit in Amsterdam. Laatst werkte ik bij Manifesto in Paradiso. Ik heb nog nooit zoiets unieks meegemaakt. Er kwam wat ouder, ontzettend enthousiast publiek op af. Iedereen was verkleed in thema en de sfeer was top. Zelf ga ik naar clubs zoals Melkweg, Jimmy Woo en Panama.”

“Je kan geen avond meer bouwen op een dj; je hebt een headliner nodig waarvan mensen denken ‘ja, daar willen we speciaal voor naartoe.'”Hoe is het om als Hagenaar uit te gaan in Amsterdam?
“Je merkt het verschil vooral in publiek; zijn er bezoekers die in zijn voor een gezellig babbeltje of zijn het meer toeristen? Ik vind de parkeerkosten hier ook wel pittig; ik reis niet graag alleen terug met de trein, ik pak liever de auto. Een nachtje uit wordt dus snel iets meer dan even laagdrempelig een drankje drinken.”

Heeft 2018 nog iets leuks in petto voor The Box?
“We werken momenteel aan een concept dat hier in Nederland nog niet eerder is gedaan. Daar kan ik nog niet meer over kwijt. Verder zijn we al in gesprek met partijen voor Amsterdam Dance Event en krijgen we meer concerten. Het valt me op dat mensen steeds meer een mooi cluboptreden willen; dat het niet alleen bij dj’s blijft, maar dat er ook een speciale headliner komt. Je kan geen avond meer bouwen op een dj; je hebt een sterke headliner nodig waarvan mensen denken ‘ja, daar willen we speciaal voor naartoe.’”

Tijdens Nacht voor de Nacht

Event: Hardclassics on the Beach indoor afterparty
De line up: het is de afterparty van hard classics; nog geen line-up bekend
Openingstijd: 00:00 – 04:00
Leeftijd: 18+

Passe-partouts

Locatie

Mekongweg 5, 1043 AE Amsterdam