Yelli

“Yung Internet gaat van drie hobbyisten richting een professioneel bedrijf”

Sergio Hasselbaink, oftewel Yelli van hiphop formatie Yung Internet, is bekend als acteur, maar is van meer markten thuis: van danser tot theatermaker, en tegenwoordig ook muzikant — waar hij zich nu vol op stort. Zijn thuisbasis is Chicago Social Club (De Soos), maar intussen houdt hij zijn ogen op voor wat Amsterdam nog meer te bieden heeft. “Ik mis weleens de openheid van de bezoeker om buiten hun patroon te stappen.”

Wat is de status van Yung Internet?

“We zijn nu 2,5 jaar bezig. Dat klinkt lang, maar het is eigenlijk super kort. We hebben net getekend bij Sony, echt een major major label. We hebben nu te maken met budgetten en deadlines, dat is wel wat minder. Maar verder is het beter geworden. Yung Internet gaat van van drie hobbyisten steeds meer richting een professioneel bedrijf.”

En er is net een nieuw album uit.
“Klopt, we hebben net een album via Sony uitgebracht, Dixieland. Van de single Van Mijn Leven Niet hebben we ook een video gemaakt. Onze hele festivalseizoen zitten we volgeboekt, dat is te danken aan die video. Met bevrijdingsdag staan we op Amsterdams Verbond en Vrijland Festival, en misschien nog een of twee andere optredens in het land.”

De helikopter voor 5 mei is al geboekt?
Lacht: “Helaas niet, was dat maar waar! Sinds Dio dat heeft gedaan is het mijn doel om met Bevrijdingsdag in die helikopter te stappen. En als dat niet lukt, gaan we wel met een helikopter van club naar club. Doen we dat gewoon!”

Op Instagram noemde je de Soos de Temple of Life.

”Ja, het ís mijn temple of life. Ik kom er al bijna zes jaar, sinds de opening. In het begin waren er vooral veel grote namen die daar optraden. Vic Crezée plaatste van die avonden foto’s op zijn social media en dat vond ik bijna intimiderend. Ik dacht, dat is zo’n clubje waar je niet tussen komt. Maar op een gegeven moment leer je toch wat mensen kennen en sta je daar opeens. En in tegenstelling tot veel andere clubs in de stad, heerst er in de Soos een open en gezellige sfeer. Er komen heel veel bekenden, de club is natuurlijk erg centraal gelegen. De Soos heeft het totaalpakket van het personeel, de aankleding en de programmering wat zorgt voor die sfeer.”

In welke clubs kom je nog meer?
“Ik kom vaak in de Kopstootbar, maar dan vooral in de rookruimte. In de NYX ben ik vaak, en ook steeds vaker in Claire. Shoutout naar Shamiro en alle lieve mensen die daar werken!”

Wat vind je van de staat van het Amsterdamse uitgaansleven?
“Er is heel veel te doen. Er zijn veel toffe dingen die al een tijdje bestaan, maar waar ik nog niet ben geweest zoals Shelter. Er zijn zoveel unieke concepten waar je niet aan toekomt, juist omdat er zoveel andere toffe dingen zijn. Die sneeuwen onder, of krijgen te weinig aandacht waardoor het redelijk obscuur blijft. Er zijn mensen die een vast patroon hebben in de binnenstad, die worden niet getriggerd om ergens anders heen te gaan. Als meer mensen verder zouden kijken dan hun neus lang is, zullen zij meer vette dingen ontdekken.”

Wat mis je in het Amsterdamse uitgaansleven?
“Gratis drank! Haha, nee, dit is Amsterdam: we hebben alles al! We zijn open minded, we hebben een groot aanbod in muziek, er zijn toffe en rare dingen waar je heen kunt gaan op de meest rare locaties. Alleen sommige mensen houden zo vast aan wat ze kennen. Ik mis weleens de openheid van de bezoeker om buiten hun patroon te stappen.”

In welke club zou je met Yung Internet nog willen optreden?

“In De School en in Shelter! Ik hoor dat er zoveel rare dingen gebeuren daar. We hebben in Trouw weleens een optreden gegeven. Het was een onofficieel optreden in de rookruimte waar een dj booth stond. We hadden een USB stick mee en er waren microfoons, dus toen hebben het gewoon gedaan. Toen ik laatst in De School was dacht ik: dat wil ik hier ook doen!”

Nacht voor de Nacht 25 februari 2017 social clubsLees hier het artikel over Chicago Social Club.

foto door Raymond van Mil